MIL-STD-810H Eğitimi, MIL-STD-810 için Terzilik Metodolojisi, Terzilik, MIL-STD-810H Eğitimi, MIL-STD-810, Çevresel Test, Çevresel etkiler için Aviyonik Sistemler testi, Yaşam Döngüsü Çevresel Profili (LCEP), Görev Profili, MIL-STD-461G, MIL-STD-461G Eğitimi, EMI/EMC Testi Eğitimi, MIL-STD-464D Platform Gereksinimleri, RTCA-DO-160G Eğitimi, Çevrimiçi Eğitim Programları, Uluslararası Eğitimler, GDS Mühendislik Ar-Ge, Sistem Mühendisliği Eğitim Programı, Burak Çavuşoğlu, İsmail Çiçek, Dr Çiçek, RTCA Do 160 Test Bölümleri, Test Yönetimi, Test Yönetimi Danışmanlığı, Çevresel Test Yönetimi, çevresel test dizisi, Askeri Gemi, Covid-19, Askeri Platformlar, Askeri Platformlar, Güç Girişi, MIL-STD-704 Uçak Elektriksel Arayüzü, Çevresel Etkiler

CTECH'e verdiğimiz MIL-STD-810H eğitimi tamamlandı!

GDS Enstitüsü, Eylül 2024'te CTECH personeli için MIL-STD-810H sınıf (yüzyüze) eğitimini başarıyla tamamladı. Bu eğitim, özellikle askeri ve havacılık uygulamaları için zorlu koşullar altında sistemlerin ve ekipmanların güvenilirliğini, dayanıklılığını ve emniyetini sağlayan çevresel test kriterlerinin ve terzilemenin anlaşılması bakımından önemlidir.

MIL-STD-810H eğitimi, çevresel test metodolojilerini ve Yaşam Döngüsü Çevresel Profilini (LCEP) kavramak için önemlidir. Görev Profilini anlamak da aynı derecede önemlidir, çünkü bir sistemin karşılaşacağı beklenen çalışma koşullarını ana hatlarıyla belirtir ve ilgili çevresel testlerin temelini oluşturur.

Bu standartların karmaşıklığı ve genişliği göz önüne alındığında, GDS Engineering Ar-Ge, Dr. İsmail Çiçek ve Burak Çavuşoğlu liderliğinde bu eğitimde uzmanlaşmış modüllerle sağlam bir Sistem Mühendisliği Eğitim Programı sunmaktadır. GDS Engineering'in kursları, Çevresel Test Yönetimi konusunda uyarlama, test planlama ve danışmanlıkta en iyi uygulamaları vurgulayarak katılımcıların çevresel test dizisini etkili bir şekilde yönetmeye iyi hazırlanmış olmalarını sağlar.

MIL-STD-810H, malzemeler, ekipmanlar ve sistemlerdeki çevresel dayanıklılığı değerlendirmek için test yöntemlerini özetleyen ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği bir askeri standardıdır. Sıcaklık, nem, şok, titreşim ve kum veya toz maruziyeti gibi faktörleri değerlendirmek için prosedürleri tanımlar ve ürünlerin zorlu çalışma koşulları altında güvenilir bir şekilde performans göstermesini sağlar. Bu standart, ekipman arızasının kabul edilemez olduğu askeri, havacılık ve diğer sektörler için çok önemlidir.

Özelleştirme veya diğer bir deyişle Terzileme (Tailoring), MIL-STD-810H içindeki temel bir kavramdır ve mühendislerin test yöntemlerini sistemin benzersiz operasyonel gereksinimlerine ve ortamına göre özelleştirmesine olanak tanır. Tek bir kalıba uyan bir yaklaşım uygulamak yerine, terzileme ile, verimliliği artırabilecek ve maliyetleri azaltabilecek daha ilgili testler tasarlamayı mümkün kılar. Ancak, etkili özelleştirme, hem standardın hem de sistemin karşılaşabileceği belirli çevresel zorlukların derinlemesine anlaşılmasını gerektirir. Bu sebepl GDS MIL-STD-810 eğitimleri ile çevresel test kriterlerinin ve gerekesinimlrinin iyi anlaşılarak terzileme yöntem ve süreçleri örnek uygulamalar ile içerilmektedir.

Özelleştirmeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için, sistem mühendislerinin MIL-STD-810H konusunda özel eğitime ihtiyaçları vardır. Uygun eğitim, mühendislerin standardı hassasiyetle uygulamasını sağlayarak, dayanıklı tasarımlar geliştirmelerini ve doğru, özelleştirilmiş testler yürütmelerini sağlar. Sonuç olarak, eğitim güvenilirliği ve uyumluluğu artırarak sistemlerin gerçek dünya uygulamalarında beklenen koşullar altında performans göstereceğine dair güven oluşturur.

 

 

Posted in Duyuru ve Haberler, MIL-STD-810H Eğitimi, Sistem Mühendisliği Eğitimleri and tagged , , , , , .